النهاردة حبيت أجرب طريقة الشاورمة على طريقة الشيف يسري خميس اللي هي بتحطي عليها زبادي في الخلطة ... إيه دة معقول زبادي جوة الخلطة أيوة تعالي شوفي بتطلع تحفة إزاي دة كمان عايزة أقولكم الوصفة فيها طحينة كمان بس أنا خوفت أجازف بصراحة قولت الزبادي معقولة شوية
المقادير
750 شرائح لحم كندوز
1 معلقة ملح
1 معلقة فلفل
2 معلقة بهارات
1 معلقة حبهان نااااعم
2 و نصف معلقة مستكة
1 معلقة جوزة الطيب
1/4 كوب خل
2 ثمرة بصل
في الكبة طحنت البصل شوية و حطيته على شرايح اللحم المضاف ليه كل العناصر السابقة و ممكن كمان لو فيه فلفل ألوان و دة إختياري و خايفة أقولكم كمان حتة لية صغننة لأنها بتدي الطعم و لو مش حابة مفيش مشكلة خالص
نغطيهم بنايلون ستريتش و نسيبهم في التلاجة مش أقل من 4 ساعات
بالشكل دة
نجيب طاسة تيفال نسخنها أوي ع النار و نحط حتة سمن صغيرة و لما تسخن أوي ننزل عليها بالشاورمة المتبلة
من وقت للتاني نقلب فيها لغاية ما تنشف ميتها خالص و بعدين في نص الطاسة أحط حتة فويل بنقطة زيت و أحط فحمة مشتعلة و أغطي على طول بغطاء محكم عشان يدي طعم الشواء
أثناء كدة كنت حاطة مية ع النار عشان سلق المكرونة و ع الناحية التانية عملت صلصة المكرونة
كتير من الناس بيفضلوها بتوم و خل مع الطماطم و بتكون جميلة أوي لكن جوزي بيحبها ببصل زي ما أخد على طعمها كدة من زمان أوي
حطيت شوية زيت درة و عليهم بصلة مفرومة
و لما شوية أحمرت حطيت عليها معلقة توم مفروم
يادووب تقليبتين كدة و التوم ريحته تبان أقوم حاطة الطماطم اللي ضربتها في الخلاط معاها معلقتين صلصة
أحطلها الملح و الفلفل و سنة كمون و أسيبها تتسبك و تتقل
طبعا أنا كنت حطيت المكرونة في مية بتغلي و معاها ملح و ممكن نقطيت زيت
لما المكرونة تتسلق و عادة مش بأسلقها جامد أوي مش بتكون لذيذة أخدها أشطفها تحت مية جارية كويس أوي و بحب أفلفلها بحتة زبدة و معاها رشة ملح و فلفل أسود بتكون طعمها حلو أوي
حمرت شوية بطاطس جنبهم و سمبوسة جبنة كان طعم أوي بجد و أنا بحب أحط مع الجبنة شوية مايونيز و لبنة بيخليه في القلي طعمه مميز
و أوعوا تنسوا السلطة الخضرا
و دة الغدا
بعد الغدا وضبت لجوزي طبق فاكهة يحلي بيه
ياللا أسيبكم في أمان الله